Începând cu 1 iulie 2023, vechea versiune de Analytics UA va înceta să mai primească date. Proprietățile UA vor deveni “read-only”, fiind posibilă accesarea datelor istorice doar pentru analiză. Astfel, noua versiune GA4 devine obligatorie. Utilizatorii versiunii vechi vor fi nevoiți să înceapă planificarea trecerii la Google Analytics 4.

   Dacă codurile UA se bazau pe date din cookies, Google Analytics 4 pune accent pe confidențialitatea datelor pentru a oferi o experiență îmbunătățită clienților, dar și utilizatorilor. În ziua de astăzi, consumatorii au devenit mult mai conștienți și preocupați de confidențialitate, iar procesele de modelare a datelor sunt necesare pentru a compensa lipsa informațiilor care nu mai pot fi colectate.

   GA4 este singurul instrument nou de analiză scos de Google în ultimul deceniu și este conceput astfel încât să rezolve provocările de măsurare a datelor la care vechiul UA nu face față.

   Principalele avantaje sunt:

   Înțelegerea mai profundă a clienților

   Noul Analytics permite obținerea unei imagini de ansamblu a ciclului de viață al clienților. Modelul de măsurare este bazat pe evenimente și nu este fragmentat de platformă sau grupat în sesiuni independente.

   Îmbunătățirea ROI-ul cu data-driven attribution

   Metoda de atribuire Data-Driven permite analiza impactului pe care îl au reclamele în procesul prin care trec potențialii clienți. Această metodă nu atribuie meritul doar ultimului click, ci ajută la înțelegerea modului în care marketingul influențează conversiile în ansamblu.

   Măsurarea engagementului și a conversiilor ținând cont de nevoile de afaceri și de conformitate

   Cu noile controale de confidențialitate la nivel de țară, puteți gestiona și minimiza colectarea de date la nivel de utilizator, cum ar fi cookie-uri și metadate, păstrând în același timp funcționalitatea cheie de măsurare.

   Obținerea de informații mai valoroase din datele colectate

   Machine learning generează informații predictive sofisticate despre comportamentul și conversiile utilizatorilor, creează noi segmente de utilizatori care ar putea să cumpere și evidențiază automat informațiile importante.

   Folosirea cu ușurință a datelor

   Integrările extinse cu alte produse Google, cum ar fi Google Ads, funcționează cu datele web și din aplicații combinate, ceea ce face ușoară utilizarea statisticilor Analytics pentru a vă optimiza campaniile.

   Satisfacerea nevoilor de măsurare ale afacerilor

   Noile opțiuni din Analytics 360 vă permit să personalizați structura proprietăților Google Analytics 4 pentru a corespunde nevoilor de gestionare a datelor. Acest lucru vă asigură că diferite echipe sau parteneri, cum ar fi agențiile de publicitate, pot accesa datele de care au nevoie în conformitate cu politicile dumneavoastră.

   Analytics 360 oferă, de asemenea, limite mai mari pentru a satisface cererea în creștere — până la 125 de parametri personalizați, 400 de segmente de public și 50 de tipuri de conversie per proprietate. De asemenea, sunt asigurate toate acordurile legale de servicii pentru funcționalitățile de bază, inclusiv colectarea datelor, procesarea, raportarea și atribuirea.

   În concluzie, dacă până acum majoritatea utilizatorilor preferau versiunea UA, aceasta nu va mai fi o alternativă. După ce se va opri în iulie 2023, Google anunță că datele existente vor mai fi disponibile timp de 6 luni, dar recomandă exportul datelor în aceasta perioadă.

   Call Now Button