Marketerii de pe Facebook se pregătesc pentru lansarea iOS 14, a celor de la Apple, care se va finaliza în următoarele săptămâni. Noua actualizare a declanșat un război public între Facebook și Apple, deoarece sunt aduse în discuție aspecte ce țin de confidențialitatea utilizatorilor, dar și modurilor prin care erau direcționate anunțurile în trecut, pe baza datelor despre utilizatori.

    

   După cum stiiți, odată cu update-ul dispozitivelor Apple la iOS 14 vor veni și unele limitări în ceea ce priveste targetarea utilizatorilor mai ales prin Facebook Ads.

    

   iOS 14 aducele câteva funcții noi, printre care și “Apple’s App Tracking Transparency (ATT)” prin care utilizatorii au opțiunea de a-și da sau nu acordul pentru ca datele lor sa fie urmărite de catre site-urile care fac cross-website tracking. Exact cum procedează Facebook prin Pixel. Prin ATT, Apple include un nou format prin care informează utilizatorii despre datele ce sunt urmărite prin aplicație, înainte ca acestea să fie instalată, iar ulterior oferă opțiunea de a permite sau unu urmărirea acestor date.

    

   Nu este un fapt ascuns că Facebook se bazează foarte mult pe informațiile despre utilizatori pentru a oferii funcții precum: targetare, raportare și optimizarea campaniilor. Asa că pentru a continua să oferim cele mai bune performanțe din Facebook Ads va fi nevoie să ne adaptăm la noua situație, atât noi marketerii cât și Facebook prin oferirea de noi soluții.

    

   Facebook ne-a anunțat deja că aceste modificări vor afecta Ads Manager, Ads Reporting și Ads Insights API.
   – Orice model de atribuire de 28 de zile nu va mai fi acceptat. Datele istorice pentru acestea vor fi disponibile numai prin intermediul API-ului.
   – Modelul de atribuire a click-urilor de 7 zile va exista în continuare
   – Modelul de atribuire a vizualizărilor de 7 zile va disparea, de asemenea

    

   Având în vedere acest lucru, Facebook va folosi modele statistice pentru a încerca să compenseze datele pierdute de la utilizatorii iOS 14. Astfel Facebook a creat “Aggregated Event Measurement” prin care încearcă să ofere un mod care să fie în concordanță cu deciziile consumatorilor cu privire la datele lor.

    

   Un alt aspect prin care vom fi influențati de noul update este limitarea la 8 evenimente de conversie pe un singur domeniu. Aici poate fi vorba despre eventurile din Pixel sau unele custom. Momentan nu va fi nevoie de nicio modificare, deoarece acestea vor fi facute automat, însă vom resimți întârzieri in raportarea dateleor campaniilor. Daca pâna în prezent dura în mod normal 30 de minute – 1 oră, până o conversie să fie înregistrată și afișată în campanii în Ads Manager. Acum poate dura în jur de 3 zile până să vedem datele în Ads Manager. Lucru care va da peste cap regulile automate setate deja în cont, dar și decizile de optimizare pe care le vor lua specialistii atunci când vor urmări perfomanțele campaniilor.

    

   Deși toată atenția cade acum pe cum va influența noul update performanțele campaniilor Facebook, acestia nu vor fi singurii afectați, update-ul la iOS 14 va afecta toate platformele cu aplicații care funcționează într-un mediu publicitar similar. Pentru moment nu este foarte clar dacă și Google va resimți efectele update-ului, deoarce acestia au anunțat încă de anul trecut că vor ca până în 2022 să renunțe la utilizarea cookie-urilor.

   Call Now Button